Nu mulți oameni știu să se descurce în natură, cum să construiască o plută, o targă, să recunoască constelaţiile de pe cer, sau cum se face un foc de tabără. Ca şi cercetaş vei explora natura, vei încerca lucruri noi și te va ajuta să îţi dezvolţi o mulţime de abilități.
A avea încredere în tine şi în alţii. A te educa pentru a fi util tuturor. A învăţa pentru a putea ajuta. A face tot ce-ţi stă în putere. A nu te descuraja, a nu te da bătut. A crede. Cercetaşul este „loial, de încredere, săritor, prietenos, politicos, bun, ascultător, econom, vesel, curajos, pur, credincios”. Nu e un portret al tânărului ideal, e unul realizabil. Un cercetaş nu e un om perfect, e doar un om care… se străduieşte, alături de alţii, să lase lumea „puţin mai bună decât a găsit-o”. Un om care speră!
Alături de programul activ, programul de dezvoltare personală are scopul de a dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare, de a stimula curiozitatea și creativitatea și de a completa educația formală primită la școală, prin activități non-formale (orientare în natură și curiozități despre ecosistemul în care trăim, ecologie), personalizate special de către instructori pentru programul de tabără.
Programul taberei are scopul de a stimula spiritul de cunoaștere și descoperire al copiilor și de a-i învăța importanța naturii și a sportului cât și importanța valorilor sociale, în dezvoltarea lor actuală și ulterioară.
Este despre tine şi despre a te bucura de lucrurile pe care le faci, indiferent ce faci – și vor fi întotdeauna o mulţime de făcut!
Accepţi provocarea şi nu ştii ce să faci?
Situat la circa 6 km de Castelul Bran, satul Șimon se remarcă prin conservarea şi promovarea tradiţiilor populare din zonă, fiind unul din satele care de-a lungul timpului au practicat transhumanţa pastorală peste Carpaţi până la Dunăre. Acest sat aparţine de comuna Bran, principalele obiective turistice sunt: Biserica Sfânta Paraschiva Șimon, Troiţa din Șimon şi Schitul Balaban (Schitul Bran).
Perioada 05 August 2022 - 10 August 2022
Cucerim vârfuri de deal și munte, vizităm cascade, aflăm unde să așezăm și cum să montăm un cort, ce plante sunt comestibile, cum să facem un foc de tabară, învățăm sporturi și jocuri de mișcare.
Activitățile educative, culturale și distractive vor fi nelipsite din taberele noastre de vară. Avem lecții de mimică, de periaj dentar, de pictură, de nutriție, de educație fizică, de psihologie și alte lecții și jocuri educative cu păstrarea distanței sociale. De asemenea seara ne distrăm cu karaoke, petreceri, jocuri și concursuri de cabană, vizionăm pozele și filmările făcute în timpul zilei.
Unele dintre activități:
Avem 3 mese principale și o gustare, toate sănătoase și suficiente, atent preparate în fiecare zi (nu suntem în primul an când mergem aici).
Meniul este alcătuit întotdeauna de comun acord cu noi.
Detalii organizatorice:
– O grupă de aproximativ 10 copii va fi supervizată de un adult/antrenor/instructor/animator.
– Participanții nu au nevoie de bani de buzunar decât pentru un suc, o înghețată, un fruct.
Prețul taberei este de 1400 lei. În preț sunt incluse transportul, toate materialele necesare desfășurării activităților, precum și alte materiale: cadouri, surprize, poze individuale și de grup și diplome.
Pentru înscriere și ocuparea locului este necesară achitarea unui avans de 300 lei.
În tabără pot merge și părinții sau alte persoane care nu fac parte din Clubul Sportiv Varan. Adulții pot alege să participe sau nu la activitățile organizate, persoanele minore sunt obligate să participe alături de ceilalți copii din cadrul clubului, pentru a putea fi supravegheați și îndrumați. Supravegherea este 24 de ore din 24 de ore.
Vrei să vezi cum este în tabără? Iată: (apasă pe poza de mai jos)