Ju Jitsu CS Varan

Ju Jitsu

Ju Jitsu cunoscut și ca kumiuchi, yawara și kenpo, este baza tuturor artelor marțiale. Este metoda de luptă prin care se oprește un atac fără să folosești arme și deasemenea include și contraatacuri și metode de imobilizare a atacantului.

În timpul perioadei Sengoku, era o dovadă de abilități deosebite să capturezi un inamic viu, iar războinicii care reușeau erau apreciați foarte mult de către superiori.

Ju Jitsu a fost prin urmare o abilitate esențială pentru războinici pe câmpul de luptă.

Încă din perioada Edo, ju jitsu este folosit de către poliție pentru a captura criminalii și a devenit deasemenea o metodă de autoapărare pentru oamenii de rând.

Ju Jitsu este una dintre cele mai eficiente și complexe arte marțiale din lume. Se bazează pe tehnici articulare, ștrangulări pentru a învinge agresorul și folosește pârghiile formate de corpul uman, fără a fi nevoie să ai atribute fizice de excepție (greutate, forță, alonja, flexibilitate etc.). Un practicant de Ju Jitsu poate învinge cu lejeritate într-o confruntare, un adversar chiar dacă este mai greu și mai puternic!

Ki Shin Ryu Ju Jitsu

În perioada 25 - 27 noiembrie 2011, a avut loc, la Arad, Festivalul Arte Marțiale "Ki Shin Ryu", culminând cu recunoșterea internațională a primei școli de Arte Marțiale Românești - KI SHIN RYU - încununare a zecilor de ani de muncă a maestrului Mihai Botez și a nenumăratelor întâlniri, la Arad dintre Shihan George Chivăran și elevii  Maestrului Mihai Botez în sala acestuia

Eforturile noastre sunt pentru a ne face cunoscută munca în țară și peste hotare.
Mișa și-a dorit să facă cunoscut în țară ceea ce el a învățat în Lagărul Chalon, tehnici învățate și dezvoltate de el, dar și de la celelalte întâlniri cu numeroși maeștrii internaționali, majoritatea dintre ei nemaifiind în viață. La sfârșitul manifestărilor sportive, el făcea o demonstrație de Ju Jitsu, sau autoapărare cum îi plăcea  lui să zică, cursurile de autopărare fiind rezervate în acele vremuri cadrelor din securitate și poliție, precum și copiilor acestora. Revoluția l-a prins la 77 de ani, iar maestrul s-a limitat în a preda doar în Arad la Sala Sindicatelor până în 2011 când s-a stins din viață.

El lasă ceea ce a creat elevilor săi și recunoaște pe partea de Ju Jitsu 3 asistenți marțiali, 2 dintre elevii săi: Shihan Gheorghe Farcaș, Shihan Pavel M și cel de al treilea fiind Shihan George Chivăran, revenindu-le structurarea tehnicilor  și împlinirea visului său de o viață – înființarea unei școli puternice de Ju Jitsu.
26.11.2011 culminează prin acordarea de către International Kuniba Kai - Osaka a titlui de Soke pentru cei 65 de ani petrecuți în promovarea artelor marțiale și ca, cofondator a primei școli de Arte Marțiale românească, Ki Shin Ryu Ju Jitsu alături de cei 3 asistenți marțiali hotărându-se de comun acord ca titlul de șef al scolii, SoShiSoke, să-i fie acordat lui George Chivăran.