Ca în orice activitate sportivă, și în artele marțiale avem nevoie de o vestimentație corespunzătoare care oferă un confort sporit și libertate de mișcare.
Dincolo de confort reprezintă egalitate între elevi pe parcursul antrenamentelor și oferă posibilitatea practicanților de a vedea vechimea și cunoștințele colegilor săi raportat la culoarea centurii, ceea ce îi ajută pe copii să fie mai disciplinați, mai atenți, crescându-le dorința de a persevera și de a fi mai buni!
Iar toate acestea se vor reflecta și în viața practicantului de zi cu zi, dincolo de spațiul limitat al sălii.
Îmbrăcămintea cu care practici artele marțiale este numită de obicei kimono, dar acest termen nu este cu adevărat cel mai potrivit, deoarece cuvântul kimono înseamnă o rochie (ki – de la kiru, „rochie” și mono „ceva”).
Keikogi trebuie să fie întotdeauna curat și ordonat, respectând persoanele cu care urmează să faci antrenament. Dacă în timpul antrenamentului se desface, pentru a ajusta gi sau pentru a lega centura sau pantalonii (zubon), este necesar să vă cereți scuze partenerului și după aceea te întorci cu spatele la tatami, dar fără să stai cu spatele la kamiza, te arânjezi și după aceea te întorci la antrenament.
Kimono-urile Clubului Sportiv Varan sunt făcute la comandă, dintr-un material de calitate foarte bună, adaptate stilului de artă marțială pe care îl practicăm, ce poartă însemnele clubului (dungi albastre, ideograme, embleme), ceea ce ne permite totodată diferențierea elevilor noștri de elevii altor cluburi la concursuri, stagii și în cantonamente.
Prețul este 150 lei pentru cele sub 1,50m și 180 lei pentru cele mai mari de 1,50m.
Curiozitate: Este important să se acorde atenție unui detaliu, culoarea albă indică puritatea, dar este și culoarea dolului în Japonia. De fapt, morții sunt îmbrăcați în alb. Când ne îmbracăm pentru antrenament, partea stângă a bluzei (gi) merge spre dreapta, spre deosebire de cei morți care au partea dreaptă a bluzei (gi) pe stânga.