Beneficiile excursiilor si cantonamentelor

Clubul Sportiv Varan

Beneficiile excursiilor si cantonamentelor


  • Ridicarea performantelor fizice a copiilor;
  • Fortificarea organismului copiilor in conditii de clima specific zonei;
  • Dezvoltarea increderii in sine, a imaginii de sine, dezvoltarea spiritului de echipa, a comunicarii si cooperarii, etc.

Dezvoltarea capacitatilor:

  • Fizice prin activitati ca: inviorare, crosul taberei, sa ne aparam simplu si eficient, intreceri si jocuri de rezistenta, izometrie si indemanare, etc.
  • Psihice si de comunicare prin: jocuri de cunoastere, de creativitate, de cooperare, distractive, de incredere si de destindere.
  • Abilitati sociale: sunt un loc unde se pot forma prietenii indelungate si cei mici ajung sa cunoasca si alte persoane diferite de ei. Copiii invata cum sa traiasca intr-o comunitate si sa isi imparta sarcinile, sa isi rezolve singuri conflictele si sa coopereze cu ceilalti prin activitati non-competitive. Este un loc in care pot sa isi imbunatateasca socializarea si comunicarea eficienta.
  • Independenta: invata cum sa se descurce departe de casa, sa preia initiativa. Este primul pas in cladirea autonomiei. Este momentul in care nu trebuie sa se mai gandeasca la ce zic sau cred parintii, ci pot sa fie ei insisi si sa isi asume faptele si deciziile. Isi pot dezvolta calitatile de leaderi.
  • Incredere in sine: cei mici au aici ocazia sa descopere ce le place sa faca, competente ce le pot avea pe tot parcursul vietii si pe care le pot perfectiona in timp. Aici putem vorbi despre abilitati sportive, aventuriere, in aer liber sau talente artistice. Spiritul aventurier se poate reflecta si in deschiderea spre a incerca lucruri noi.

Cand este pregatit?

O intrebare frecventa a parintilor este daca cel mic este pregatit sau nu sa mearga. Raspunsul este ca nu exista o varsta fixa, depinde foarte mult atat de copil, dar si de parinte.De multe ori parintii sunt chiar mai reticenti decat copiii cand vine vorba de a sta separati o perioada de timp. Ganditi-va insa nu numai la beneficiile pentru copil, dar si dvs. veti avea mai mult timp pentru sine si veti fi pregati incet pentru perioada „cuibului gol”, care vine cu pasi mai repezi decat poate ati vrea.Daca insa vreti sa va asigurati ca cel mic este gata pentru asta, puteti incepe cu perioade mai scurte – sa experimentati cum este sa doarma o noapte la un prieten sau la bunici, marind treptat numarul de nopti. Este indicat sa incepeti cu cineva in care atat dvs., cat si copilul, sa aveti incredere.
Apoi nu iti ramane de facut decat sa asculti numeroasele povesti minunate cu care se va intoarce acasa!