Antrenamente părinți - copii

coperta-site

Artele marțiale nu promovează violența, ci mai curând o combate și o controlează. Este recomandată copiilor fiindcă este o artă ce solicită întregul sistem muscular și nervos, în care concentrarea, hotărârea și decizia întrec ca importanță forța.

Artele Marțiale îl învață pe micul practicant să se controleze și să nu mai reacționeze la stimulii care îl duc în stare de blocaj sau stress. De asemenea copiii sunt învățați să evite conflictele și chiar și în cazul unui eșec să aibă încredere deplină și spirit de luptător în ei , să meargă mai departe și să nu cedeze.
Prin arte marțiale copiii încep să își perceapă mai bine corpul, implicând balans, coordonare, ținută și miscări variate.

La noi vin deseori copii cu probleme de comportament (deficit de atenție, agresivitate, indisciplină, hiperactivitate, vorbitul urât, cearta între frați, etc), iar la antrenament sunt puși să lucreze copii cu firi diametral opuse, astfel încât cel timid va prinde curaj, pentru că va vedea că poate învăța să se apere, că poate executa un procedeu, iar cel neascultător își temperează pornirile deoarece observă pe propria piele cât de ușor se poate inversa o situație.

Deși se lucrează cu un grup, se are în vedere execuția, dezvoltarea și măiestria fiecărui practicant în parte pentru o cât mai bună asimilare a tehnicilor de autoapărare.