Cursuri de ju-jitsu Bucuresti. Informatii despre arte martiale, ju jitsu, karate, tamashiwari, suemonogiri.

Username:

Password:

Forgot Password? / Help

Cine nu a mai vazut un karate-ka spargand tigle? Iata, aceasta este tamashiwara: sa spargi placi sau blocuri cu mainile goale. Ajungand la un anumit nivel este o proba obligatorie pentru a trece la un grad sau centura. Cunoscuta ca "Tamashiwari" in japoneza, proba spargerilor cere un nivel tehnic inalt si solida pregatire fizica.

In karate-ca si in alte arte martiale exista o sectiune numita puterea spargerilor sau Tamashiwari., in care elevii sunt chemati sa sparga diverse materiale dure cu mana, piciorul, capul, cotul sau chiar cu degetele.

Tamashiwari au fost mentinute pentru a face practicantul de arte martiale sa constientizeze forta pe care o detine si modalitatile de a o dezvolta combinand-o cu "concentrarea spirituala". Termenul tamashiwari in artele martiale indica verificarea antrenamentului psihologic si abilitatea de a lovi obiecte de diferite tipuri. Tamashiwari, primeste un mare interes din partea publicului si are miracolul de a atrage incepatori. Astazi se practica mai mult in demonstratii publice si intreceri de arte martiale. Factor uitat, sau depreciat de zeci de ori pentru incepatori in timpul spargerii, tehnica este, totusi, cea mai importanta dupa respiratie.

Cunoscuta ca"Tamashiwari" in japoneza, proba spargerilor cere:

Tamashiwara a fost mentinuta pentru a face practicantul de arte martiale sa constientizeze forta pe care o detine si modalitatile de a o dezvolta combinand-o cu "concentrarea spirituala".

Marii Maestrii ca legendarul MASS OYAMA, considera mereu ca “artele martiale fara exercitiile de Tamashiwari, sunt ca un arbore fara fructe”.

Tamashiwari, constituie forma de baza de a stapani capacitati ca putere si precizie in loviturile practicantului de arte martiale, forta sa, nivelul de penetratie, consistenta loviturilor, nivelul tehnic, pregatirea fizica si psihologica, viteza, concentrarea si un ansamblul de abilitati complementare care se combina in sine in momentul realizarii exercitiilor de spargere. Daca se practica fara un antrenament special, si inclusiv daca nu se aplica cateodata medicamente speciale traditionale de uz tipic, spargerile devin foarte periculoase si peste toate, apar grave sechele pe timp lung.

O persoana foarte puternica fizic, care nu practica Arte Martiale, poate foarte bine sa sparga scanduri, tigle sau alte obiecte fara antrenament anterior. Dar posibilitatile ca o leziune zdravana sa nu il poata lasa sa isi termine treaba in ziua urmatoare sunt foarte mari, datorita lipsei de pregatire a partii, si a nerecunosterii tehnicii precise fata de alta.

Tamashiwari se impart in 5 mari grupe:

Exercitiile de Tamashiwari se sustin cu o baza fizica, demonstrata stiintific, care au la baza 3 vectori


RECORDURILE LUMII:

Recorduri verificate strict:

Spargere cu capul, 30 secunde: Kevin M. Shelley (USA) sparge 31 de scanduri cu fruntea in 16 August 1999. Scandurile avand lungime 30,5 cm, latime 30,5 cm, grosime 2,5 cm. Scandurile erau tinute de asistenti.

Scanduri sparte intr-o ora: Pe 10 Mai 2003 Bob Knight (USA) a spart 3014 scanduri (1 inci x 12 inci x 9 inci).

Lespezi din beton: Bruce Haynes (Australia) a spart 15 lespezi de beton (16 inci x 8 inci x 2 inci).

Blocuri din beton (BCA): Pe 26 Februarie 2003 Dan Netherland (USA) a spart 55 (76,2 cm x 20,3 cm x 7,3 cm) cu mana in 17,45 secunde, aranjate cate 10.

Nuci de cocos, 1 minut: Pe 7 Septembrie 2002 Muhamed Kahrimanovic (Germania) a spart 67 de nuci de cocos intr-un minut cu pumnul (tetsui).

Parintele Wong Yan Man-ului, un micut om de 158 cm inaltime, a suportat 3 lovituri de cal in timpul unui spectacol al circului rus in New York, dupa aceea primind o recompesa de 5000 dolari ca si castigator pentru ca a stat sa primeasca loviturile calului.

Maestrul corean General Choi Hong Hi, creator al Tae Kwon do I.T.F. domina tehnicile de picior intr-o maniera impresionanta, ca si cum ar fi fost propriile maini, alterneaza antrenamentele sale cotidiene, cu makiwara, la extrem, dezvoltand bataturi la incheieturi si, de asemenea, intarindu-le intr-atat, incat lovea la fel de tare cu mainile, cat si cu picioarele.

Un maestru marunt de statura si greutate, alterna antrenamentele zilnice cu tehnicile de Tamashiwari. In 1985 a castigat marele premiu in Brazilia, recordul mondial la ruperea ghetei, spargand cu cantul mainii 8 lingouri de gheata, 200 kg de gheata.

Maestrul Mass Oyama, era capabil sa omoare un taur cu mainile libere (a omorat 47 de tauri). El a introdus in demostratiile de Tamashiwari spargerea pietrelor de rau. Cu o lovitura de shuto (cantul exterior al palmei) putea rupe cornul unui taur.